Lutheránus 1x1

Lutheránus 1x1

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pongrácz Máté és Weltler Gábor
Hogy a kereszt ne csak az életed dísze legyen, hanem a szíved közepe!

Egy kortárs lelkész találóan fogalmaz: „Mi nem elfelejtettük Istent, hanem már azt is elfelejtettük, hogy elfelejtettük!” A reformáció kiindulópontja itt keresendő: Isten Isten legyen!

Luther Márton legfőbb célja az volt, hogy újra felfedezhesse a világ a teremtő, megváltó, megszentelő Isten személyes valóságát. Ha igazán belegondolunk, mintha épp ugyanerre lenne szüksége mai társadalmunknak is.

Az élő Isten az ideológiák tengerében szép lassan elszemélytelenedett, elhasználódott, és végül eltűnt családjaink, városaink és népünk életéből. Persze nem az az isten, akire mindennap utalni lehet, akire hivatkozni lehet, és aki saját gondolataink jó megalapozója lehet. Ez az isten virágzik ma is. Lépten-nyomon találkozunk vele politikusok, papok, értelmiségiek és hatalmasok szavain keresztül, akik jobban tudják, mint maga az isten, hogy mit is kell gondolni róla.

Az élő Isten azonban nem szlogen akar lenni egy kampánystratégia keretében. Az élő Isten személyes Megváltód akar lenni Jézus Krisztusban! Ő elpecsételt a keresztségben, megváltó szeretetével hozzád lép az úrvacsorában. Igéjében szólít, és igéje által teremti a közösséget közte és az embervilág között. Ő kapcsolatba lép veled az imádságban, és kegyelmével megvidámít a bűnök súlyos terhe alatt.

Ez az élő Isten ma a te ajtódon is zörget, és ő zörgett Luther Márton szívében is! Mert a reformáció nem emberekhez, főképp nem korszakokhoz köthető. A reformáció folyton zajlik, amikor Isten megérinti a szívedet, és elhív az ő csodálatos országának útjára!

Mai videónkban a legalapvetőbb evangélikus tanításokkal foglalkozunk Luther Mártont segítségül hívva! Tarts velünk, és ismerd meg, mit is jelent az örömhír egyházának tagja lenni!

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!