A Lutheránus Világszövetség az egyház megújítására szólította fel a fiatalokat

A Lutheránus Világszövetség az egyház megújítására szólította fel a fiatalokat

Share this content.

Forrás: LWI, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna. Fotó: LWB/Albin Hillert
Genf – Evangélikus fiatalok párbeszédet kezdeményeztek az egyház megújításáról. Közép-európai idő szerint 2018. április 13-án 15 órakor a Facebookon kezdődik az a beszélgetés, amely a fiatal reformátorok globális hálózatának kezdeményezésére jött létre. Hogyan lehet az érdeklődést felkelteni az egyházak iránt? – ez lesz a fő kérdés.

Már az elmúlt évben a Lutheránus Világszövetség 12. nagygyűlésén Namíbiában, Windhukben lefektették a következő időszak stratégiai prioritásait e kérdésben.

„Most ezen az első véleménycserén véleményeket, gondokat, reményeket, ötleteket, álmokat és imádságokat szeretnénk megosztani egymással” – mondta Carolina Huth, az esemény koordinátora az LWI-nek. (Maga az esemény itt érhető el.)

„Szeretnénk megosztani a véleményünket, ezeket szeretnénk más fiatalokkal megbeszélni, szeretnénk tanulni álmainkból, gondjainkból és reménységeinkből, és mélyebb értelmet és hitet szeretnénk találni. A reflexiók eredményeit minden bizonnyal alkalmazzuk majd a Young Reformers 2.0 elnevezésű munkánkban.”

A beszélgetés első részében az előadók el fogják mondani véleményüket az egyház megújítása témájában. Aztán részletesebb lesz a beszélgetés: Milyen megújulást szeretnénk? Mit csináltak eddig az egyházak, hogy megújuljanak? Milyen szerepet kaphatnak ebben a fiatalok? 

Az Open Space struktúráját a fiatal reformátorok először 2015-ben a GYRN-találkozón vezették be egy wittenbergi workshopon. Egy évvel később már online tárgyaltak egymással.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!