„Ma Jézus is fenn lenne a Facebookon“  

„Ma Jézus is fenn lenne a Facebookon“  

Share this content.

Forrás: unserekirche.de, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Rajna-vidék – A Rajna-vidéki Protestáns Egyház internetfelelőse, Ralf Peter Reimann teológus nagy lehetőséget lát a Facebookban, Twitterben és a hasonló fórumokban az egyházak számára is.

Véleménye szerint fontos, hogy az egyház az embereket a közösségi médián keresztül is elérje, különösen azokat, akikkel másképp nem kerülne kapcsolatba, kihasználva, hogy a felhasználók a kattintásaikon és megosztásaikon keresztül az egyházi tartalmakat az egyházzal szorosabb kapcsolatot alig vagy egyáltalán nem ápoló személyekhez is eljuttassa. Így egy-egy bejegyzés sokkal több emberhez jut el, mint azt gondolnánk. „Jézus, aki a vámszedőkhöz és bűnösökhöz is odament, ma biztos aktív lenne a Facebookon is.” mondja Reimann, és hozzáteszi: „Nem azért vagyunk fent, mert mi az egyik vagy másik médiumot jónak találjuk, hanem azért, mert ott vannak az emberek.”

A Lippisch-beli tartományi egyház Horn településén Wolfgang Loest (közösségimédia-lelkész) munkája során, amilyen gyakran csak lehetséges, összeköti a mindennapi feladatokat a közösségi média adta lehetőségekkel. Így például fiatalok közreműködésével rendszeresen tart úgynevezett „socialgodikat”, azaz netes istentiszteleteket, melyek a neten élőben is követhetők, illetve kommentálhatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!