Magyar egyházi program nyerte el a nemzetközi teremtésvédelmi díjat

Magyar egyházi program nyerte el a nemzetközi teremtésvédelmi díjat

Share this content.

Forrás: reformatus.hu, szöveg: Kodácsy Tamás
Katowice – Az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat idén az Őshonos gyümölcsfák egyházi kertekben elnevezésű magyarországi ökumenikus programot ismerte el a Roman Juriga-díjjal a szervezet októberi lengyelországi nagygyűlésén. A projekt folytatódik, az érdeklődő evangélikus gyülekezetek Szűcs Kingának írjanak a kinga.szucs@lutheran.hu e-mail-címre.

Az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat (European Christian Environmental Network – ECEN) 2017-ben meghirdette a nemzetközi Roman Juriga-díjra szóló pályázatot, amelyre az európai keresztyén közösségek már működő, inspiráló egyházi környezetvédelmi programmal pályázhatnak.

A díj meghirdetésével az ECEN a névadó törekvéseit kívánja folytatni, elismerve és támogatva azokat a keresztyén környezetvédelmi tevékenységeket, amelyek gyakorlatiasak, életszerűek és több helyen is megvalósíthatók, számításba véve a társadalmi és gazdasági következményeket.

A Roman Juriga-díj 2018-as győztese a magyarországi egyházak Őshonos gyümölcsfák egyházi kertekben elnevezésű ökumenikus programja lett. Az ECEN döntőbizottsága különösen a program ökumenikus és innovatív jellegét emelte ki. Emellett két program kapott még külön elismerést, az anglikán egyház Islington Sustainable Church és a skót Ökogyülekezet mozgalom Cowal Church Energy Project programjai. A díjat az ECEN 12. nagygyűlésén, Katowicében adták át október 8-án.

A hír a Református.hu oldalon folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!