Magyar evangélikus kapcsolatépítés Nigériában

Magyar evangélikus kapcsolatépítés Nigériában

Share this content.

Forrás: diakonet.hu, szöveg: Hajdú Tibor
Abuja – A Lutheránus Világszövetség „Kölcsönös tanulás a vezetők cseréjén keresztül” (Mutual Learning through Exchange of Leaders) elnevezésű projektjének a Magyarországi Evangélikus Egyházat érintő első lépéseként dr. Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök és Buda Annamária diakóniai osztályvezető látogatott Nigériába.

A képen a LCCN érseke – egyben az LVSZ elnöke , dr. Panti Filibus Musa látható dr. Fabiny Tamással és Buda Annamáriával, az LCCN vezetőinek társaságában.

 

Az LVSZ célja a projekttel azon akarat megerősítése, mely szerint az egyházak olyan világközösségeként él, mely elkötelezett abban, hogy a kapcsolatok építését táplálja. A nigériai vezetők magyarországi utazására szeptemberben kerül sor.

A változatos programok kiemelt eseménye volt dr. Fabiny Tamás szolgálata 2018. június 17-én, vasárnap a Nigériai Krisztus Evangélikus Egyháza (Lutheran Church of Christ in Nigeria / LCCN) istentiszteletén.

A Numan városának érseki templomában tartott alkalmon az elnök-püspök prédikációjának alapját a kijelölt ige, a tékozló fiú példázata adta. Az istentisztelet másik különlegessége volt, hogy az epistolát Buda Annamária a helyiek hausza nyelvén olvasta fel. Mindketten köszöntötték a gyülekezetet egyebek mellett magyar éneket tanítva.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!