121 milliárd forint támogatást kapnak az egyházak

121 milliárd forint támogatást kapnak az egyházak

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Összesen 121,1 milliárd forint fejlesztési támogatást kapnak magyarországi egyházak – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A határozat szerint a kormány egyetért az egyházi célú támogatások megvalósításával, ezért felhívta az emberi erőforrások miniszterét, hogy még idén tegye meg a szükséges lépéseket.

A határozathoz csatolt táblázat szerint a Magyar Katolikus Egyház mintegy 85 milliárd, a Magyarországi Református Egyház mintegy 24 milliárd, a Magyarországi Evangélikus Egyház mintegy 2,2 milliárd forinthoz juthat.

A maradék összegen a kisebb egyházak és a szerzetesrendek osztozhatnak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón közölte, hogy a magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített, ez teszi lehetővé a további adócsökkentéseket, a béremelési programokat, és azt, hogy a kormány az év végén plusz források felhasználásáról döntsön a költségvetési zárás kapcsán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!