Magyar ökumenikus istentiszteletet tartottak Őriszigeten

Magyar ökumenikus istentiszteletet tartottak Őriszigeten

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Őrisziget – Idén az őriszigeti (Siget an der Wart) evangélikus templomban tartották a burgenlandi magyarok ökumenikus istentiszteletét, amelyre – több mint húsz éve – mindig január utolsó vasárnapján kerül sor. A 2017. január 29-i alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

 A liturgiában a környékbeli magyar katolikusokat gondozó Gáspár Adalbert bencés szerzetes, valamint Gúthy László felsőőri református lelkész működött közre. Énekkel szolgált a helyi gyülekezet kórusa.

A három felekezet képviselői az oltárra helyezték az egymás ellen elkövetett bűnöket jelképező szimbolikus téglákat, majd a helyükre keresztet állítottak. Végül az oltáron egyenként meggyújtották a hit, a szeretet és a remény lángját.

A gyógyulás Isten ajándéka – hangsúlyozta az ökumenikus imahét vezérigéje, 2Kor 5,14-20 alapján tartott prédikációjában Szemerei János. A püspök hozzátette: az ember és az Isten, az ember és az ember közötti megbékélés munkáját maga Isten kezdte el. Ebbe kell bekapcsolódnunk, ha azt szeretnénk, hogy a sebek begyógyuljanak.

Az esemény végén a házigazda, Otto Mesmer helyi evangélikus lelkész a községi teremben rendezett szeretetvendégségre invitálta a jelenlévőket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!