Magyar ökumenikus támogatás kárpátaljai testvéreknek

Magyar ökumenikus támogatás kárpátaljai testvéreknek

Share this content.

Forrás: del.lutheran.hu
Budapest – Az ökumenikus imahét Deák téri evangélikus templomban tartott nyitóistentiszteletén idén a kárpátaljai testvéregyház oktatási céljainak támogatására gyűjtöttek adományt. Az összegyűlt perselypénzt dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára és a szervezet egyik alelnöke, Kondor Péter evangélikus püspök személyesen vitte Kárpátaljára.

A maroknyi delegáció az érkezés napján Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzullal és Gyebnár István konzullal folytatott megbeszélést, melyen tájékoztatást kaptak a kárpátaljai magyarság jelenlegi helyzetéről és kihívásairól. Az egyeztetés után Nagy Béla főgondnok mutatta be a Kárpátaljai Református Egyház diakóniai szolgálatát.

A MEÖT vezetői másnap az egyik legnépesebb kárpátaljai magyar községben, Dercenben, a Beregi Egyházmegye közgyűlésén vettek részt meghallgatva az esperesi beszámolót. Az alkalmon – melyen jelen volt Zán Fábián Sándor püspök is – felszólalt Kondor Péter, köszöntve a résztvevőket, majd sor került az adomány átadására.

A közgyűlés után még lehetőség nyílt egy rövid megbeszélésre négyük között, melyen Zán Fábián Sándorral és Nagy Bélával tárgyalt a magyar küldöttség.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!