Gólyaestet tartottak a józsefvárosi gyülekezet Mandák Házában

Gólyaestet tartottak a józsefvárosi gyülekezet Mandák Házában

Share this content.

Szöveg: Bolba Márta, Sánta József; fotó: Sánta József, Gadácsi Katalin
Budapest – A józsefvárosi evangélikus gyülekezet Karácsony Sándor utcai Gyülekezeti Házában majd húsz éve laknak együtt fiatalok és idősek. Ahogyan az egyetemeken hagyomány az elsősök fogadása, úgy a „Mandák-koliban” is szokás külön köszönteni az új lakókat.

Ennek jegyében 2015. október 7-én gólyaestet tartottak. Az est Sánta József végzős teológus hallgató, megbízott kollégiumi spirituális áhítatával kezdődött: „Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába.” – Hiszen, a gólya hozza a gyereket!

Az áhítat után diákelnököt választottak a hallgatók, Gadácsi Eszter, gyógyszerész és Varga Balázs hangszerkészítő lettek ismételten a diákszállás közösségi életének a vezetői. A babgulyás után - melyet a ház idős lakóival együtt fogyasztottak a diákok - a játékos feladatokból álló vidám gólyaest következett.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!