Szombathelyen is áll már a betlehem

Szombathelyen is áll már a betlehem

Share this content.

Forrás: tvszombathely.hu
Szombathely – Vas megyében régi hagyomány, hogy az adventi várakozás idején minden település, és a különböző közösségek is saját betlehemet állítanak fel, amely körül hétről hétre összejönnek. A járványveszély miatt idén a programok elmaradnak, az egyéni elmélyülésre azonban mindenütt lehetőség van.

Megújult az adventi házikó Szombathelyen, az evangélikus templom előtti téren. A férfikör munkájának köszönhetően tartósabbá vált az építmény. Adományokból építették meg a jászolt, amit délután négytől kivilágítanak, a belső berendezést Takács Ilona alkotta, a ház külsejét idén is gyerekrajzok színesítik, amelyek egyben ablakok is.

Mihácsi Gábor – gondnok, Szombathelyi Evangélikus Egyházközség

December 1-jén nyílik meg az első ablak, minden ablak mögött egy szent ige van a bibliából, ami a karácsonyvárással, Jézus születésével kapcsolatos gondolatokat tartalmaz. December 24-én pedig az utolsó ablak is megnyílik. 

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Szombathely - betlehem -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!