Már csak egy hét van iskolakezdésig – Eddig 57 ezer adománykupont vásároltak a Tescóban

Már csak egy hét van iskolakezdésig – Eddig 57 ezer adománykupont vásároltak a Tescóban

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Még egy hét van hátra a tanévkezdésig, azaz pontosan ennyi idő áll rendelkezésre, hogy idén is teljesüljön az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek beiskolázását támogató segélyakció célkitűzése. A koronavírus miatt idén az eddigiekhez képest további 1000, tehát összesen 2000 nehéz helyzetbe került gyermeket szeretnének segíteni egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomaggal. A célkitűzés az, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen, és így ők is egyenlő eséllyel kezdhessék meg az idei a tanévet.

Az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció támogatására augusztus 3-án adománykuponos gyűjtést indított a Tesco. Az azóta eltelt három hétben 57.213 db kupont vásároltak az áruházakban, azaz több mint 14,3 millió forint gyűlt össze.

„Nagyon köszönjük minden Tesco vásárló adományát, aki eddig csatlakozott az összefogáshoz! Biztatjuk támogatóinkat, hogy Facebook oldalunkon kövessék az adományok következő napokban megkezdődő célba juttatását is, hogy minél többen osztozhassunk az örömben, amikor az adományokból kézzelfogható, esélyteremtő segítség lesz” – fogalmazott Gáncs Kristóf.

Az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese hozzátette: „Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet ebben az évben is vállalja, hogy az idei célként kitűzött kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő mintegy 2000 diák felzárkózását támogatja egész évben, rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.”


A segélyakciót támogató adománykuponok szeptember 6-ig elérhetőek az ország összes Tesco áruházában. A rászoruló iskolások tanévkezdését a 1353-as adományvonalra indított hívással 250 forinttal lehet támogatni, de egyszerűen lehet adományozni a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, illetve a nagyobb postákon kihelyezett perselyeknél is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!