Már kívülről burkolják a szolnoki templom melletti közösségi házat

Már kívülről burkolják a szolnoki templom melletti közösségi házat

Share this content.

Forrás: szoljon.hu, szöveg: Hartai Gergely
Szolnok – Nyáron is folytatódtak a munkálatok az evangélikus templom mellett épülő közösségi házban. Győri Péter Benjámin esperes elmondta, közel járnak már a munka befejezéséhez.

„Most a külső burkolást készítik a szakemberek, belül véget értek a gépészeti előkészítő munkálatok. Hamarosan a fűtésrendszer kialakítása, valamint a burkolás következik” – fogalmazott.

A Szoljon.hu megtudta, a főbb feladatok része az is, hogy az úgynevezett „adapterházat” gépészetileg is összekössék a templommal. Ez a folyamat viszont a templom korszerűsítését is magával vonja. Úgy tűnik, mindezt sikerül is megvalósítani. S bár várhatóan az idén már nem kerül erre sor, jövőre itt is elindulhatnak a fejlesztések.

„A templomban is korszerű fűtésrendszerre van szükség. Emellett indokolt még a padlózat és a falszigetelés kialakítása, a nyílászárók felújítása, az elektromos hálózat rendbetétele” – mutatott rá Győri Péter Benjámin. Hozzáfűzte, közösségi házuk egyebek mellett koncerteknek, képzéseknek és szabadegyetemi előadásoknak ad majd otthont.

Címkék: Szolnok - templom - adapterház -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!