Márton-nap Pitvaroson

Márton-nap Pitvaroson

Share this content.

Szöveg és fotó: Csonka Zsuzsanna
Pitvaros – 2018. november 10-én Pitvaroson második alkalommal került megrendezésre a Márton-nap az Ambrózfalva–Csanádalberti–Pitvarosi Evangélikus Egyházközség és a Pitvarosi Teleház közös szervezésében, melynek helyszíne a helyi művelődési ház volt.

Lampionkészítéssel kezdődött a program, majd a pitvarosi óvodások műsora következett. Az evangélikus hittanosok folytatták ezt verssel és mesével.

Vendégeik voltak a szarvasi evangélikus iskolások kis csapata Lázár Zsolt esperes vezetésével, aki áhítatot is tartott. Mt 5,14–15-ről beszélt: Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban.” Ekkorra már kint besötétedett, így lett hangulatos a lampionos felvonulás. Visszaérve várta a résztvevőket a libazsíros kenyér, sült tök és tea. Azzal búcsúztak, hogy jövőre újra találkozni fognak egymással.

Címkék: Márton-nap - Pitvaros -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!