Márton-napi szeretetünnep volt Szarvason

Márton-napi szeretetünnep volt Szarvason

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség
Szarvas – A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, az Evangélikus Diakónia és a Cigány Értelmiség Érdekvédelmi Egyesülete meghívását sokan olvashatták a napokban a Márton-napi szeretetünnep elnevezésű, egész napos rendezvényre. Sokan el is fogadták a meghívást, így együtt adhattunk hálát Istennek ezen a különleges napon – írta Lázár Zsolt esperes az egyházközség hivatalos Facebook-oldalán.

A segítők, a segítettek, a diakónia munkatársai és a legnehezebb körülmények között élők együtt énekelték 2018. november 11-én, vasárnap a délelőtti istentiszteleten Sántha Károly énekének sorát: „Ajándékozz meg engem / Jó szívvel, jó Atyám, / Hogy boldogítva boldog / Lehessek igazán!”

Buda Annamária, a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Osztályának vezetője ismertette egyházunk Márton-napi felhívását, míg Babák Mihály polgármester a diakónia területén szolgálók munkájáért adott hálát. Horváth Z. Olivér pedig igehirdetésében is megemlékezett azokról, akik hivatásukban is Isten szeretetét élik meg naponta a rászorulók között a diakóniai munkán keresztül.

Az ünnepi alkalmon Radosné Lengyel Anna köszöntése következett, aki tizenkét éven keresztül egyházkerületünk felügyelőjeként oly sokszor segítette az egyházközség, az iskola és a szeretetszolgálat munkáját. Most is szeretettel jött el közénk, és könnyes szemmel mosolyogva hallgatta Kovács Panna köszöntő gondolatait és Himer Tünde, valamint Pribelszki Zoltán énekét.

Az istentiszteletet követően a gyülekezeti házban folytatódott a program. Különleges ebédre fogadták el közel negyvenen a meghívást. Az ebéd az imaházban volt, ahol már a terítés is jelezte, hogy nem mindennapos ez az alkalom. A benkás diákok megfogalmazták, mi a legnagyobb érték ebben a világban, melyet nem lehet pénzen megvásárolni. A sajátos installációt Johannes Volkmann német művész ötlete alapján valósították meg a hitoktatók és a szeretetszolgálat munkatársai útmutatásával a felsős diákok. A fiatalok érzékenyítő hittanórákon találkoztak hajléktalanokkal, akik elmondták nekik, hogy milyen változást hozott számukra az Ótemplom és az Ótemplomi Szeretetszolgálat munkája.

A különleges Márton-napi ebédet követően a vendégek az adományruhák közül választhatták ki azt, amire szükségük volt.

Délután egy újabb különleges alkalom következett. Babák Mihály polgármester és Lázár Zsolt esperes beszélgetett Radosné Lengyel Annával. Két videofilmet vetítettek le: Babák Mihály székfoglaló beszédét, valamint Lázár Zsolt első interjúját, ahol a tervekről és célokról beszéltek mindketten. A nosztalgiázó hangulatú beszélgetésben sok régi kérdés is felmerült, melynek során ismét átélhettük, bizony ez a húsz év nem volt egyszerű sem egy polgármester, sem egy lelkész számára. A sok szép eredményért mindketten hálát adtak az Istennek.

A nap lampionos felvonulással folytatódott, majd a Márton-napi istentisztelettel, melyen közel ezren vettek részt. Lázár Zsolt esperes igehirdetésében kiemelte, hogy Isten szeretete világíthat a mi tetteinken keresztül, mint ahogy a lampionok a sötét utcán. Végül utcai kavalkáddal zárult a nap, teával és forralt borral a Templom téren. „A tartalmas, különleges napon átélhetővé vált Isten ajándéka. A szeretet, amit Istentől kapunk és egymásnak adhatunk át. Ez teszi a világot szebbé, jobbá. A nap végén mindannyian csak azt fogalmazták meg: jövőre ugyanitt, ugyanígy találkozni fogunk!” – zárult a napról szóló beszámoló.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!