Kedden rendezik meg a II. Ferencvárosi Szakrális Kórustalálkozót

Kedden rendezik meg a II. Ferencvárosi Szakrális Kórustalálkozót

Share this content.

Forrás: MTI, fotó: pexels.com
Budapest – 2019. március 12-én rendezik meg a II. Ferencvárosi Szakrális Kórustalálkozót a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont dísztermében.

Mint az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elhangzott, a kórustalálkozó a szervezők szerint kitűnő alkalom a különböző keresztény/keresztyén felekezetek tagjainak találkozására, barátságok elmélyítésére. A rendezvényen nem csak egyházi kórusok vehetnek részt, így a vallásos és világi kórusok, intézmények, közösségek is közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Böszörményi Gergely koncertigazgató a műsorban elmondta: az idén nyolc kórus jelentkezett a találkozóra, amelyen elsősorban szakrális művek hangzanak el.

„Jelmondatunk az, hogy legyen minden budapesti kerületben és Magyarország összes városában szakrális kórustalálkozó” – mondta, hozzátéve: az esemény erősíti a nemzeti egységet, az összetartozást, közösségépítő szerepe van.

Elmondta: a fellépők között van a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium kórusa, a Budapesti Unitárius Kórus, a Szent Kereszt Plébánia Énekkar, az Ars Nova Sacra Énekkar, a SDG (Soli Deo Gloria) Kórus, az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Zoltán Női Kara, a Károli Gáspár Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának Nőikara és a házigazda, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont Leánykara, amely egy 50 fős kórussal érkezik a találkozóra.

Elmondta, hogy a kórusok programja után, a koncert záró akkordjaként egy közösen énekelt kórusmű is elhangzik, amelyet a résztvevő énekkarok összkarként adnak elő, és a közönség is bekapcsolódhat az éneklésbe.

A rendezvény fővédnöke Bácskai János, Ferencváros polgármestere, az est házigazdái Kállay Gáborné, Ferencváros alpolgármestere és Hantos-Jarábik Klára, az FMK igazgatója. A koncertet a Ferencvárosi Önkormányzat támogatja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!