Maszkban búcsúztatták el a nyolcadikos diákokat Békéscsabán

Maszkban búcsúztatták el a nyolcadikos diákokat Békéscsabán

Share this content.

Forrás: behir.hu
Békéscsaba – Eljött a ballagások és bizonyítványosztások ideje az általános- és középiskolákban. Az intézményekben ugyan hagyományos ünnepséget idén nem tartanak, azonban a legtöbb helyszínen igyekeznek alternatív módot találni a diákok elbúcsúztatására. A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Iskola csütörtökön búcsúztatta a nyolcadikos diákokat az Evangélikus Nagytemplomban. A ballagási ünnepség rövid istentisztelettel kezdődött.

Ezt követően átadták az idén alapított „Értékes vagy” díjakat. Ezt az elismerést azok a diákok nyerhették el, akik négy vagy nyolc tanéven keresztül tanulmányi eredményük mellett kiemelkedtek példamutató magatartásukkal és szorgalmukkal, valamint közösségben végzett tevékenyégükkel. Összesen 18 nyolcadikos tanuló vehette át a díjat.

Ez az első alkalom, hogy az intézmény nyolcadikos tanulóit búcsúztatja. Az iskola igazgatója beszédében úgy fogalmazott: az az egy biztosan közös a ballagó diákokban, hogy mindannyian értékesek és különlegesek.

„Jól emlékszem arra az évnyitóra, amikor először jöttetek ide a nagytemplomba és egy-egy tizenkettedikes diák kezét fogva vonultatok be ide. Nekünk, felnőtteknek megtelt a szívünk szeretettel és szüleitekkel együtt biztos vagyok benne, hogy örökre a szívünkbe zártuk ezt a pillanatot” – fogalmazott Köveskúti Péter igazgató.

Az ünnepség végén az osztályfőnökök egyenként osztották ki a diákoknak bizonyítványaikat.

Fotók.

Címkék: Békéscsaba - ballagás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!