Máté és a mennyország – Sokszor a gyerekek mondják ki a legnagyobb igazságokat

Máté és a mennyország – Sokszor a gyerekek mondják ki a legnagyobb igazságokat

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Gáncs Tamás
Nem véletlenül mondta Jézus a kisgyermekekre, hogy ilyeneké a mennyek országa. Őszinteségükön és különleges gyermeki látásukon keresztül sokszor emlékeztetik a felnőtteket a legfontosabb dolgokra az életben. Sokszor rövid kis megszólalásaik felérnek egy egész prédikációval. Most egy ilyen történetet osztunk meg egy büszke apuka tolmácsolásában.

Ha lenne is véletlen (de nincs), akkor se véletlenül mondta volt Jézus a kisgyermekekről, hogy ilyeneké az Isten országa. Hadd osszak meg erre egy újabb bizonyítékot, mely nagyon megérintett engem ott legbelül. Mint édesapát (apust), de mint lelkészt is.

Máté hét és fél éves kisfiú, bár néha a kisfiú szóban a kis jelző nem tetszik már neki. Igaza is van (nem mindig).

Első osztályba jár, és az első „karanténos héten” azt a feladatot kapták Rita nénitől, a hitoktatótól, hogy rajzolják le, milyen szerintük a mennyország.

Máté elég sokáig halogatta a döntést. Azt súgta többször is a fülembe: még gondolkodik rajta.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!