Indul a matricagyűjtés! – A gyülekezetek munkáját támogatja a Gyülekezeti és Missziói Osztály új kiadványa

Indul a matricagyűjtés! – A gyülekezetek munkáját támogatja a Gyülekezeti és Missziói Osztály új kiadványa

Share this content.

Forrás: Gyülekezeti és Missziói Osztály
Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály idén ősszel egy új kiadvánnyal, egy matricáskönyvvel szeretné segíteni a gyülekezetek munkáját abban, hogy az általános iskolás korosztályú gyerekeket az istentiszteleteken, gyülekezeti alkalmakon való részvételre motiválja.

A gyerekek körében népszerű a matricagyűjtögetés – ezt a nagyobb áruházláncok hasonló akciói is bizonyítják. Fontos, hogy a matricákat nem a (kötelező) hittanórákon, hanem gyülekezeti alkalmakon lehessen gyűjteni, a gyülekezethez való kötődést szeretnénk vele erősíteni. 

A rendszer működése: a gyülekezetek megrendelik a matricákkal ellátott albumokat, annyi példányban, ahány hittanos van, és a tanévnyitó istentiszteleteken kiosztják. Az albumok költségeit a gyülekezet állja – ahol ezt megengedheti magának és ajándékba adja –, ha nem, akkor a szülőkkel közösen úgy tekintik, mint egy hittankönyv megvásárlását. A matricás csomagokat a gyülekezetek vásárolják meg, és minden istentiszteleten/alkalmon kapnak egy-egy csomagot a gyerekek, amely egyenként öt matricát tartalmaz. Összesen 150 matricát kell a tanév során összegyűjteni.

A matricáskönyv a 2016/17-es tanévben Pál apostol életét dolgozza fel, mégpedig azért, mert ebben az évben a hittanversenyen is ez lesz a téma, így már szeptembertől lehet rá készülni, például a gyermek bibliakörökön, de egyénileg otthon is, a matricáskönyv alapján. A felkészülésben komoly segítség ez a füzet, mert a hittanverseny kijelölt igeszakaszait dolgozza fel a matricáskönyv!

A matricákat lehet cserélgetni hittanórákon, egyházmegyei, és országos rendezvényeken, illetve a Gyülekezeti és Missziói Osztály weboldalán.

Az albumot Kállai Nagy Kriszta csodaszép rajzai fogják díszíteni.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!