A Magyar Bibliatársulat ünnepélyes alapítói gyűlése

A Magyar Bibliatársulat ünnepélyes alapítói gyűlése

Share this content.

Forrás: Magyar Bibliatársulat
Budapest – A hetven éves fennállását ünneplő Magyar Bibliatársulat (MBTA) Elnöksége és Kuratóriuma ünnepélyes alapítói gyűlést tart 2019. december 3-án délelőtt 10.00 órától. A program egy kiskonferenciával veszi kezdetét, amelyen rövid előadások hangoznak el a magyarországi bibliamisszió fontosabb munkaterületeiről, a bibliafordításról és a bibliaterjesztésről.

A konferenciát a MBTA hetvenéves évfordulójára megjelent Csontjaimba rekesztett tűz – Vallomások a Bibliáról című kiadvány bemutatója követi. Ezután kerül sor 14.00 órától az alapítók gyűlésére. Szeretettel várjuk az alkalomra támogatóinkat és mindazokat, akik figyelemmel kísérik a Magyar Bibliatársulat szolgálatát. 

Évfordulónk alkalmából a Magyar Posta a helyszínen ünnepi bélyegzővel veszi fel a küldeményeket, ezért minden kedves vendégünket bátorítunk, hogy hozzák el feladásra szánt karácsonyi üdvözlőlapjaikat vagy egyéb leveleiket, hogy azok segítségével is megörökíthessük ezt a jeles alkalmat. 

Mivel a jelenlévőket egy szerény ebéddel is várjuk, kérjük emailben (info@bibliatarsulat.hu) jelezzék részvételi szándékukat december 2-a hétfő 10.00 óráig.

A nap programja                

10.00 Igeolvasás, köszöntés, megnyitó gondolatok (Pecsuk Ottó)

10.20 Karasszon István: Az újfordítású Biblia jelentősége

10.50 Alexander Schweitzer (United Bible Societies): A felekezetközi bibliafordítások helyzete világszerte

11.20 szünet

11.30 Kovács Ábrahám: Bibliaterjesztés a 19. századi Magyarországon

12.00 Szigeti Jenő: Bibliaterjesztés a kisegyházakban a 20. század elején

12.30 „Csontjaimba rekesztett tűz” – Vallomások a Bibliáról. Ünnepi kötetünk bemutatása

13.00 Ebéd

14.00 Alapítói Gyűlés

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!