A MEE országos elnökségének állásfoglalása a Covid-19 elleni oltás kapcsán

A MEE országos elnökségének állásfoglalása a Covid-19 elleni oltás kapcsán

Share this content.

Szöveg: MEE-elnökség
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnökségének tagjai, Fabiny Tamás püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő közleményükben arra biztatják egyházunk tagjait, hogy éljenek a vakcina beadatásának lehetőségével. Az alábbiakban az állásfoglalás tejes szövegét olvashatják.

„Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat…" (Ef 5,29)

Az élet védelme és az embertársaink iránti felelős magatartás mindannyiunk közös feladata. Az elmúlt hónapokban sokan közülünk ezért nem találkoztak szeretteikkel, nem vettek részt istentiszteleten, nem ünnepeltek a hagyományos módon.

A Covid-19 elleni védőoltás azonban esélyt ad arra, hogy a magunk, valamint egyházi és egyéb közösségeink élete visszatérjen a megszokott mederbe. Ezért biztatjuk egyházunk tagjait, hogy éljenek a vakcina beadatásának lehetőségével, védjük meg ilyen formában is magunkat és egymást!

Hordozzuk továbbra is imádságos szeretetben az egészségügyben dolgozókat – orvosokat, ápolókat, kutatókat – és mindazokat, akik számára a járvány különösen nehéz időszakot jelent!

Budapest, 2021. január 15.

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!