Még a mi életünkben visszatér…

Még a mi életünkben visszatér…

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Homoki Pál
Még a mi életünkben visszatér… nem a járvány, Jézus.

Mennybemenetel ünnepére készül a keresztyén világ. Az apostolok cselekedeteiről szóló könyv első fejezete szerint „Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől. Amint távozása közben feszülten néztek az ég felé, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában, akik ezt mondták: Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe.” (9–11. versek)

A magára maradt tanítványoknak innentől kezdve egyetlen kérdése maradt: Rendben, visszajön, de mikor?

Az első generációs tanítványok azt várták, hogy még az ő életükben visszajön Jézus. A második generáció is így gondolta, bár az apostoloknak azért figyelmeztetni kellett némelyeket, hogy a nagy Krisztus-várásban nem ártana, ha dolgoznának és élnék az életüket a megszokott mederben. Majd eltelt két évszázad, kialakultak a ma ismerős keresztyén ünnepek, és az egyház immáron hosszú távú várakozásra rendezkedett be.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Homoki Pál -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!