Megáldották a szarvasi Bacsó utcai óvodát

Megáldották a szarvasi Bacsó utcai óvodát

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu, fotó: Szemenyei Csaba, videó: Youtube.com / Szarvasi Kábeltelevízió
Szarvas – 2019. szeptember 27-én Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke áldotta meg a szarvasi Bacsó utcai óvodát, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda intézményét, amelynek infrastrukturális fejlesztésére egy pályázat adott lehetőséget.

„A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda hetvenöt férőhelyes, három csoportszobás, Bacsó utcai óvodaépületére még 2017. augusztus 15-én adott be pályázatot a fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház” – tudta meg szerkesztőségünk Molnár Istvánné intézményvezetőtől.

A TOP-1.4.1-16 pályázati kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívás keretében bruttó hetvenmillió forint támogatást kaptak, ebből az építésre jutó rész bruttó 63 278 500 Ft volt. A támogatói döntést 2017. december 20-án küldte meg a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatósága, ám a projekt előkészítése hosszabb időt vett igénybe. 2014 februárjában mérték fel először az épületet, és többszöri áttervezés után 2018. június 23-án vált jogerőssé az építési engedély. Az építéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás 2018. július 25-én indult. Az ajánlattételre felkért hat cég közül a nyertes ajánlattevő egy helyi vállalkozás, a Mag-Ép Szarvas Építőipari Kft. volt. A szerződést 2018. november 9-én írták alá a kivitelezővel. A munkálatok megkezdése után további problémákat találtak az épületen, melyek miatt pótmunkára volt szükség, de ezekkel is végeztek 2019. május 31-ével. A költségek több mint kilencvenegymillió forintot értek el.

A közösség most hálát adott az elért eredményért. Kondor Péter püspök szentelte fel az épületet, aki maga is egykor az óvoda alapítója volt, hiszen az óvoda 1997-ben kezdte meg működését evangélikus keretek között. A liturgiában Lázár Zsolt esperes és Horváth Z. Olivér lelkész közreműködtek. Az ünnepi alkalmat az óvodások műsora tette színessé.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!