Megjelent Smidéliusz Gábor legújabb szerzeménye A teremtés dala

Megjelent Smidéliusz Gábor legújabb szerzeménye A teremtés dala

Share this content.

Szöveg és zene: Smidéliusz Gábor. Videó: Győri András Timótheus, hangmérnök: Rédly Dénes
Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezik a közeljövőben: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. Smidéliusz Gábor lelkész javaslatára magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét a kiadvány magyar változatához. A lelkész – maga is zenész – szerzőként ezzel a teremtésről szóló dallal járult hozzá a zenei anyaghoz.
A TEREMTÉS DALA
 
Ég és Föld – Kék és Zöld
Fényörvény – Új törvény
 
Naphoz Hold – Hol nem volt
Térhez Kő – Kimért idő
 
Vízből ér – Test és vér
Érintés – Ébredés
 
A semmiből életre hívott mozdulás
A sötéttől elválasztott ragyogás
Félelem nélküli örök nyújtózás
Teremtő látomás, áldott változás
 
Élő lánc – Hálás tánc – Égő vágy – Féltő láz
 
Szívből szó – Éppen jó
Ép a kép – Százszorszép
Lélegző – Elérhető
Lélekkel mérhető – Létező léterő
 
A semmiből életre hívott mozdulás
A sötéttől elválasztott ragyogás
Félelem nélküli örök nyújtózás
Teremtő látomás, áldott változás
 
Élő lánc – Hálás tánc – Égő vágy – Féltő láz
 
Zene és szöveg: Smidéliusz Gábor
Videó: Győri András Timótheus
Hangmérnök: Rédly Dénes
 
 
„Ki is vagyok én tulajdonképp? – ez talán az élet legizgalmasabb kérdése. Mi rejtőzik bennem, abban az emberben, akinek létezését megannyi társadalmi minta és személyes döntés befolyásolja? Milyen vágyaim és lehetőségeim vannak, melyeket még soha nem kutattam ki magamban?
 
E könyv pimaszul azt állítja, hogy a Biblia elvezeti az embert önmagához azáltal, hogy megismerteti Isten látásmódjával. Legyen ez tehát meghívás és kihívás egy merész expedícióra saját magunk felé – egyben egy negyvennapos felfedezőút Isten csodálatos története mélyére az emberrel, aki nélkül ma nem volna modern Európa.
A lét legmélyebb kérdéseit feltárva megismerkedünk a Biblia központi gondolataival, és egy olyan átfogó tudásra teszünk szert, melynek segítségével valóban egyre mélyebb ismeretet szerzünk önmagunkról. A jóleső barangolás során sok-sok lenyűgöző kincsre fogunk lelni…”
 
A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!