Meghalt dr. Balla Bálint

Meghalt dr. Balla Bálint

Share this content.

Szöveg: Klessmann Anna, Heinrichs Eszter
Berlin – A protestáns magyar szabadegyetemi mozgalom és közélet utolsó élő nagy alakja, dr. Balla Bálint professzor 2018. június 25-én távozott körünkből Berlinben.

(Budapest, 1928. július 7.- Berlin, 2018. június 25.)

 

Balla Bálint 1965-67 között szociológiát tanult a Münsteri Egyetem Társadalomkutató Intézetében, majd tanársegéd lett a Berlini Műszaki Egyetemen. 1971-ben szociológiából habilitált a Berlini Műszaki Egyetemen és 1993. évi nyugdíjba vonulásáig az általános szociológia professzoraként működött.

1969-ben társalapítója volt Bernben a Magyarország javára működő Európai Protestáns Magyar Szabadegyetemnek. Balla Bálint második elnöke, és hosszú évekig alelnöke volt a szervezetnek. Az EPMSZ iniciálására 1996-ban megalapítója lett a Berlini Protestáns Magyar Gyülekezetnek.

A berlini protestánsok - evangélikus és református hivők - soha el nem múló szeretettel és hálával gondolnak Bálintra. Az ő rendíthetetlen istenhite, ökumenikus meggyőződése  és anyagi áldozatvállalása tette lehetővé, hogy a Berlini Protestáns Magyar Gyülekezet a mai napig működik. 

Címkék: Balla Bálint - gyászhír -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!