Meghatódtak Erdélyben a miskolci énekkartól

Meghatódtak Erdélyben a miskolci énekkartól

Share this content.

Forrás: minap.hu, szöveg: Répássy Olívia, fotó: Pataky József
Marosvásárhely – A miskolci evangélikus Luther Kórust hívták fellépni a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában megtartott gálaestre, ahol a helyi evangélikus gyülekezet ünnepelte fennállásának kétszázadik évfordulóját. A tagoknak Soltész Miklós államtitkár gratulált a színvonalas előadáshoz.

Sándor Frigyes, a miskolci belvárosi evangélikus templom lelkésze elmondta, óriási megtiszteltetés részt venni egy ilyen nagyszabású ünnepségen.

„Egy közösség életében nagyon sokat számít, hogy hosszú múltra tekinthet vissza. Így az erdélyieknek is jelentős ez a rendezvény, főleg egy olyan közegben, amiben ők élnek, más népek tengerében” – mondta a lelkész, aki a fellépés előtt és után is számos helyszínre elvitte a Luther Kórust, beszélve azok történelmi hátteréről. Így tudták meg a tagok, hol van az a kő, melyre Dávid Ferenc állt, miközben kihirdette az unitárius tanokat, és hogy kik nyugszanak a házsongárdi temetőben. Az énekkar járt még egyebek mellett Kolozsvárott, a főtéren lévő Mátyás-szobornál, a tordai sóbányában és hasadéknál, a tagok láthatták forrásvíznél mosni a torockói asszonyokat, és beénekelhették a nagyváradi római katolikus püspöki templomot.

További részletek a Minap.hu oldalon olvashatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!