Megjelent a Christophoros, a soproni gyülekezet újságjának böjti száma

Megjelent a Christophoros, a soproni gyülekezet újságjának böjti száma

Share this content.

Sopron – A Soproni Evangélikus Egyházközség aktuális alkalmain túl verseket és elmélkedéseket is tartalmazó időszaki gyülekezeti lap böjti száma az interneten is olvasható. Szöveg: Galambos Ádám, fotó: Varga Jenő

Az időszaki kiadványban több böjtről szóló olvasmány is található. Ezenkívül ebben a lapszámban mutatkozik be a gyülekezet parókusi lelkészi státusztára pályázó két lelkész, Pelikán András és Tóth Károly is. Az életrajzokon kívül a velük készített interjúkat is olvashatja az érdeklődő.  

Ebben arra a kérdésre, hogy hogyan képzeli el az együtt munkálkodást a világi vezetéssel és a lelkész kollégákkal, Pelikán András többek között azt mondta: „lelkész és felügyelő együtt, paritásban vezetője a gyülekezetnek. A közös imádságból is erőt merítő összhang elengedhetetlen a gyülekezet jó vezetéséhez.”

Tóth Károly is hasonlóan vélekedett a kérdésről, s hozzátette: „A munkatársi megbeszélések és testületi ülések mellett kötetlenebb munkatársi alkalmak, presbitereknél tett lelkészi látogatások segíthetik ezt a folyamatot.”

A lapban beszámolót olvashatunk még a gyülekezeti munkatársképző tanfolyamról, valamint a soproni gyülekezet szeretetotthonának tízéves évfordulójára rendezett ünnepségről is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!