Megjelent a Dunántúli Harangszó legfrissebb száma – Ajánló

Megjelent a Dunántúli Harangszó legfrissebb száma – Ajánló

Share this content.

Szöveg: Koczor György
Győr – A 2020. év igéjével köszöntöm Olvasóinkat: „Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!" (Mk 9,24). Ez az esztendő az Úrvacsora éve egyházunkban, melyet az év igéje jó keretbe foglal. Újságunkat is ebben az irányban haladva állítjuk össze. Ezért is említem meg új rovatunkat, a Nagyítót, amelyben egy-egy fogalmat járunk körül, négy személyes vélemény szemszögéből közelítve. Mostani számunkban éppen az úrvacsoráról olvashatunk.

Szintén újdonság az, hogy a kezdő igehirdetés már nem a régi világba nyúlik vissza, hiszen kortárs lelkészek már elhangzott igehirdetéseit tesszük közkinccsé, a szerző megjelölése nélkül.

A többi olvasnivaló is érdekes témával foglalkozik: az egyháztörténeti és teológiai írások, de az abortusz témájának folytatása és befejezése is egyaránt gazdagítanak ismeretben, szélesítik látókörünket. Az egyházmegyei oldalak érdekes műtárgyak bemutatásával adnak bepillantást a ma élő keresztyének sokszínű életébe.

Azt reméljük, hogy a Dunántúli Harangszó idén is egymáshoz és Istenhez visz közelebb; egy olyan közösségbe, amely Jézus asztalközösségében találkozik. Jó olvasást kívánok!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!