MEGJELENT! | Kedves Márton testvér! Kedves Ferenc testvér! – Levélváltás

MEGJELENT! | Kedves Márton testvér! Kedves Ferenc testvér! – Levélváltás

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó
Budapest – Hermann-Joseph Frisch Kedves Márton testvér! Kedves Ferenc testvér! – Levélváltás című könyve megjelent magyar nyelven, a Luther Kiadó gondozásában.

Luther Márton reformátor és Ferenc pápa között a fiktív levélváltás történelmileg is lehetetlen. Ugyanakkor nagyon izgalmas, ha a kereszténységnek ez a két 
kiemelkedő egyénisége – akik a nagy felekezetek közül kettőt képviselnek – párbeszédre lép egymással. Vajon mit írna egymásnak 
ez a két valójában nagyon is eltérő vérmérsékletű ember?
Milyen témákkal foglalkoznának az időközben kialakult hagyományok tükrében? A két felekezet immár ötszáz esztendeje elszakadt egymástól. 
A mai körülmények már nem felelnek meg a 16. század eleji állapotnak. Mit mondanának a hitről, az egyházról, az egyházi hivatalról?
A Luther Márton által ötszáz évvel ezelőtt felvetett legfontosabb témákkal kapcsolatban mindketten állást foglalnak ennek a könyvnek a leveleiben. 
Derű, türelem, komolyság és békességre törekvés jellemzi ezeket az írásokat. Bárcsak a reformáció idején a konfliktusban részt vevők ilyen derűt, türelmet, 
komolyságot és békülékenységet tanúsítottak volna egymás iránt! Mennyi szenvedést kerülhettek volna el az európai emberek, de a keresztény egyházak is világszerte!

Kedves Márton testvér! Kedves Ferenc testvér! - Levélváltás

Szerző: Hermann-Joseph Frisch

Fordította: Balogh Regina – Balogh Vilmos Szilárd

Luther Kiadó, 2017
Egységár: 1690 Ft (5% áfával)
196 oldal / 120×190 mm / kartonált / ISB978-963-380-118-5

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!