Északi Evangélikus Egyházkerület: Megjelent a Kerületi Krónika 2013

Északi Evangélikus Egyházkerület: Megjelent a Kerületi Krónika 2013

Share this content.

Szöveg: Horváth-Hegyi Áron
Balassagyarmat – Budapest – A tavaszi közgyűlésre elkészült a Kerületi Krónika 2013 kiadvány, amely az Északi Egyházkerület 2013-as eseményeit kategóriákba osztva jeleníti meg meg: Egyházkerületi események, Az egyházmegyék életéből (Borsod-Hevesi, Budai, Dél-Pest Megyei, Észak-Pest Megyei, Hajdú-Szabolcsi, Nógrádi), Oktatási intézmények eseményei, Külügyi kapcsolatok és események, Események az Északi Püspöki Hivatalban és egyéb püspöki szolgálatok. A képes beszámolók után olvashatók az egyházkerületi elnökség 2014 tavaszi, előző évről szóló közgyűlési jelentései. A kiadvány végén az egyházkerületben szolgáló gyülekezeti és intézményi lelkészek képcsarnoka tekintető meg. Szöveg: Horváth-Hegyi Áron

Az ötödik alkalommal megjelenő kiadványt az egyházkerület püspöki hivatalának munkatársai szerkesztették. A 2013-as évből százhatvanegy eseményt tartalmaz, amelyek több forrásból lettek összegyűjtve: egyházunk országos honlapjáról (evangelikus.hu), az egyházkerület honlapjáról (eszak.lutheran.hu), az Evangélikus Életből illetve a gyülekezetektől és intézményektől. 

Az egyházkerületi elnökség (Fabiny Tamás püspök és Fábri György felügyelő) múlt évről szól jelentései a május 9-i (Balassagyarmat) közgyűlésen hangoztak el. 

A lelkészi képcsarnokban az egyházkerületben szolgáló gyülekezeti és intézményi lelkészek vannak felsorolva szolgálati hellyel és fotóval. A 106 lelkész között tizenhat lelkészházaspár van - róluk közös fotó szerepel a listában.

A kiadványt a gyülekezetek és intézmények kapják kézhez: lelkészek, felügyelők/igazgatók és az intézmények könyvtárai/levéltárai.

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek,tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget; az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát. Kol 3,23-24

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!