Megjelent a Tudomány és küldetés – Evangélikus iskolák kutató tanárainak III. konferenciája című kötet

Megjelent a Tudomány és küldetés – Evangélikus iskolák kutató tanárainak III. konferenciája című kötet

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó
Budapest – Csepregi András, Érfalvy Lívia és Varga Lajos szerkesztésében, valamint a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Tudomány és küldetés – Evangélikus iskolák kutató tanárainak III. konferenciája – Opera scholarum sorozat 3. kötete.

Sorozatszerkesztő: Érfalvy Lívia
Szerk.: Csepregi András – Érfalvy Lívia – Varga Lajos

Luther Kiadó
Egységár: 1100 Ft (5% áfával)
280 oldal, 165 x 230 mm, kartonált, ISBN 978-963-380-083-6, 2016.

https://bolt.lutheran.hu/cms/teologia-egyhaztortenet/346-tudomany-es-kuldetes.html

Az Opera scholarum sorozat harmadik kötetében – az első két kiadványhoz hasonlóan – az ország evangélikus oktatási intézményeiben tanító, kutatómunkát is végző pedagógusok tanulmányait tesszük közzé. Olyan pedagógusok írásait olvashatják tehát, akik oktató-nevelő munkájuk mellett tudományos tevékenységet is folytatnak.
A tanulmánykötet nem egy tudományterületre összpontosít, hiszen az előzménynek tekinthető tudományközi konferencia céljaival összhangban bemutatja azt a sokszínűséget, amely az evangélikus iskolákban tanító tanárok szerteágazó érdeklődését jellemzi az irodalom- és nyelvtudomány, a pedagógia, a természettudomány, valamint a történettudomány területén. A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban 2015. március 24-én – immár harmadik alkalommal – megrendezett kutató tanári konferencián elhangzott előadások írott, tanulmánnyá szerkesztett változata így szaktudósok és gyakorló pedagógusok körében egyaránt érdeklődésre tarthat számot.
A kezdeményezés köré szerveződő tanári-kutatói közösséget a tudomány iránti lelkesedésen és a szakmai elhivatottságon túl a közös értékrend, a keresztény világszemlélet is összeköti, ami olykor a témaválasztást is meghatározza. Kötetünk címe – Tudomány és küldetés – egyszerre fejezi ki tehát azt az elköteleződést, amelyet a szerzők a tudományos munka, a pedagógus hivatás gyakorlása és a világnézeti elhivatottság terén képviselnek. 
Az előadások egy része az UNESCO felhívását követve a fény nemzetközi éve alkalmából a fény témájához kapcsolódott.

Luther Kiadó
kiadónk és könyvesboltunk címe: 1081 Budapest, Kiss József u. 2/A
számlázási és postázási címünk: 1085 Budapest, Üllői út 24.
+3613175478 • +36208245518 • Könyvesbolt: +3614110385
kiado@lutheran.hu • www.lutherkiado.hu/bolt • https://www.facebook.com/LutherKiado

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!