Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet téli segélyprogramja Kárpátalján

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet téli segélyprogramja Kárpátalján

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Szircsák Zoltán
Budapest – Idén is külön segélyakcióval támogatja a kárpátaljai rászoruló nagycsaládokat, időseket és gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet a tél beállta előtt. Az október elején meghirdetett pénzadománygyűjtésnek köszönhetően már megkezdődött az élelmiszercsomagok, valamint téli tüzelő formájában történő segítségnyújtás. Az első családoknak Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai vezetője és munkatársai tegnap személyesen adtak át élelmiszercsomagokat és több hónapra elegendő brikettet. A tervek szerint a következő időszakban több mint 2400 család számára vásárolnak családi élelmiszercsomagot és 300 családnak adományoznak családonként 500 kg brikettet. A kézzelfogható segítségen túl a rászoruló családok gyermekei számára szervezett fejlesztőfoglalkozások egész évben, heti rendszerességgel segítik a legkisebb korosztály felzárkózását.

Az adománygyűjtéshez elsőként csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetsége, amely több éve jelentős mértékben támogatja a segélyszervezet kárpátaljai tevékenységét. Az adománygyűjtő kampány részeként október 8-án megszervezett figyelemfelhívó jótékonysági futás apropóján a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt vállalati partnerei, a Szerencsejáték Zrt., az MKB Bank, a Meditop Kft. és az EU-Fire Kft. is újra az ügy mellé álltak adományaikkal. A Margitsziget és Beregszász virtuális összekapcsolásával, Kovács Kokó István jószolgálati nagykövet vezetésével megrendezett jótékonysági futáson mintegy 100 kárpátaljai gyermek, illetve budapesti önkéntesek és támogatók álltak rajthoz a szolidaritás és az összefogás üzenetével.   

Minden segítség számít!

Idén a korábbinál is nagyobb szükség van a segítségre: a gazdasági kihívások, az emelkedő élelmiszer- és energiaárak mellett a járvány következményei még küzdelmesebb helyzet elé állították az amúgy is nehéz körülmények között élő kárpátaljai családokat. Az Ökumenikus Segélyszervezet október 31-ig tartó kárpátaljai segélyprogramját a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni: 15 hívás a 1353-ra egy gyermek fejlesztő foglalkozását fedezi; 40 hívás egy nagyobb tartósélelmiszer csomagot jelent egy bajbajutott család számára. 130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet. Nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon, vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja” megjelöléssel lehet segíteni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!