Megkezdődött a bakonycsernyei műemlék orgona felújítása

Megkezdődött a bakonycsernyei műemlék orgona felújítása

Share this content.

Forrás: Facebook.com / bakonycsernyei.evangelikusok
Bakonycsernye – Megkezdődött a bakonycsernyei evangélikus templomban lévő műemlék orgona restaurálásának első üteme – adták hírül a gyülekezet Facebook profiljában. A fúvó szerkezet felújítása várhatóan szeptember 24-én fejeződik be. Az első ütem költsége 700 ezer forint lesz.

Ilyen, a felvidéki orgonaépítő Saskó Márton által készített hangszerből csupán néhány darab található az országban. A hangszer sok zenei, technikai különlegességet tartalmaz, de helyi egyháztörténeti emlékeket is őriz.

„A restaurálás második ütemére 2017-ben kerül sor, ekkor egyebek mellett szeretnénk helyreállítani az I. Világháborúban elrekvirált ón sípokat. Az beruházás teljes értéke meghaladja az 5 millió forintot, amit adományokból és saját erőből kívánunk fedezni. Megköszönjük, ha adományaikkal segítik munkánkat” – olvasható a gyülekezeti Facebook oldalon.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Bakonycsernye - orgona -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!