Úgyhagyott – A dunaújvárosi evangélikus templomban

Úgyhagyott – A dunaújvárosi evangélikus templomban

Share this content.

Forrás: duol.hu. Fotó: Hankusz Kálmán/DH
Dunaújváros – Zsedrovits Enikő tavaly júniusban mutatta be Úgyhagyott című dokumentarista fotósorozatát, amely egy hosszabb kutató- és gyűjtőmunka eredménye. A tárlat anyaga most újra szemlézhető, ezúttal az evangélikus templom gyülekezeti termében.

„A nagy lendülettel elkezdett, ám félbehagyott lakóházak, az elhagyott gazdasági épületek mindegyikének megvan a maga története, ám a kiállítás nem sztorizgat, hanem a közös nevezőt keresi: egyetlen, jellemző nézőpontból mutatja meg, hogy milyen sors vár arra, ami egykor fontos volt, ám valami miatt kegyvesztetté, haszontalanná vált” – foglalta össze még tavaly a kiállítás kurátora, Fehérvári Tamás esztéta.

Az Úgyhagyott című kiállítás anyaga nem változott, ám az evangélikus templomban új közegbe került, így más élményeket is nyújt a látogatóknak. A hétfő délutáni, baráti hangulatú megnyitón házigazdaként Stermeczki András fogalmazta meg a kiállítás üzenetéhez kapcsolódó gondolatait, és egy apró képes ajándékkal is meglepte az alkotót. A folytatásban előbb Schneider Vilmos improvizatív nagybőgőjátékát hallhatta a közönség, majd Gulácsi Zoltán, az esemény szervezője fogalmazta meg, milyen különleges értékeket és élményeket nyújtanak az Úgyhagyott képei.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!