Megnyitották az Úrvacsora évét

Megnyitották az Úrvacsora évét

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus
Budapest – 2020-ban az országos irodai évnyitó egyben az úrvacsora éve országos nyitóalkalma is volt. Január 7-én megtelt a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség temploma, ahol mindhárom egyházkerületünk püspökei együtt szolgáltak az alkalmon.

Bevezetőként Hafenscher Károly zsinati elnök mondott köszöntőt és felvezetést a 2020 az Úrvacsora éve tematikus évéhez.

Üdítő és vidám színfoltot jelentett az alkalmon, hogy Bence Gábor kántor megénekeltette a munkatársi gyülekezetet.

Ezután az istentisztelet következett, amelynek liturgiájában Fabiny Tamás elnök-püspök, Kondor Péter püspök és Szemerei János püspök segédkeztek.

Az alkalmon felcsendült az ünnep éneke Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Huszák Zsolt és Smidéliusz Gábor vezetésével.

Igét hirdetett Fabiny Tamás, aki az ének verseire válaszul az úrvacsorával összefüggő történeteket emelt ki.

A Garai Szilvia, Csűry Csaba, Huzián Orsolya és Pap Kinga Marjatta által vezetett közös imádság után került sor az úrvacsoraosztásra.

Az istentisztelet után Krámer György országos irodaigazgató üdvözölte az új év alkalmából a munkatársakat, valamint Prőhle Gergely országos felügyelő mondott rövid köszöntőt.

KÉPGALÉRIA:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!