Megrendezték az Evangélikus Országos Focitábort

Megrendezték az Evangélikus Országos Focitábort

Share this content.

Forrás: erosvarfc.blog.hu
Révfülöp – Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre Révfülöpön az Országos Evangélikus Focitábor, az Erős Vár FC szervezésében.

Szinte már hagyománynak tekinthető az EVFC életében, hogy a nyár egyik legfontosabb eseménye az Országos Evangélikus Focitábor, és ez idén sem volt másképpen. Ebben az évben is Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban rendeztük meg táborunkat, harminckilenc gyermek részvételével, kilenc szervező munkájának köszönhetően. Az előző esztendőhöz hasonlóan most is a táborvezetői csapat tagja volt Fabiny Katalin, Fabiny Márton, Nagy Ádám, Nagy Szabolcs, Regős László, Schranz Ambrus és Schranz Áron is. Emellett két új taggal bővült a vezetők köre: Erlbruch Dávid és Werner Balázs, akik az előző nyarakon még résztvevői voltak a tábornak, idén már a szervezői csapatot erősítették. Nagy örömünkre szolgál, hogy bár korukból fakadóan kinőtték táborunkat, mégis a közösség tagjai maradtak új szerepkörben, és ezzel egy olyan folytonosság vette kezdetét, ami példaadó lehet számunkra a jövőre nézve.

A folytonosság más szempontból is jellemezte az idei közös hetet: nemcsak a szervezők, hanem a táborozók között is sok visszatérő gyermeket köszönthettünk, szám szerint huszonkilencet! Közülük is sokan vannak, akik már harmadjára voltak velünk Révfülöpön. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy tizenegy új résztvevővel is bővült a tábori csapatunk, és reméljük, hogy velük is találkozni fogunk még újra a következő években!

Mint ahogy eddig minden esztendőben, idén is megpróbáltuk újítani, felfrissíteni a tábor programsorozatát. A közösen eltöltött hét tematikája a Bajnokok Ligája volt, ami az európai klubcsapatok legrangosabb kupasorozata. Ennek megfelelően idén legendás klubcsapatok neve alatt osztottuk be öt kisebb csoportra a résztvevőket: a Bayern München, az FC Barcelona, a Juventus, a Liverpool és a Real Madrid csapatai dolgoztak együtt a tábor idején. A hét folyamán végigjártuk közösen a Bajnokok Ligája útját a selejtezőtől egészen a döntőig, és a tábor csúcspontjaként természetesen idén sem maradhatott el a focibajnokság, a csapatok megmérkőzése a pályán. A versengés mellett azonban idén is nagy hangsúlyt fektettünk a közösségi szellem építésére, és arra a kérdésre, hogy a keresztény hitünk értékeit a futball nyelvén keresztül hogyan tudjuk átgondolni közösen.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a 2019-es evangélikus focitábor létrejöttéhez, akár a munkájával, akár a jelenlétével! Végezetül lássuk, hogy a tábor új szervezői, és néhány résztvevője hogyan értékelte a közösen eltöltött hat napot: 

Szervezők

Erlbruch Dávid: „Az elmúlt két évben résztvevőként érkeztem az Evangélikus Focitáborba, Révfülöpre, idén viszont már a segítők csapatába hívtak, ami teljesen új élmény volt számomra. Nagyon klassz volt a majdnem negyven sráccal és a vezetőkkel együtt eltöltött hét. A focizás és strandolás mellett sok más programunk is volt. Nagyon tetszett, hogy a különböző korú gyerekeket és felnőtteket is egyaránt lelkesítő témáink, a foci és a hit, mennyire összekapcsol, életkortól, anyanyelvtől függetlenül. Nagyon egy hullámhosszon voltunk. Örülök, hogy itt lehettem és már most várom a következő évi tábort és a találkozást a srácokkal.”

Werner Balázs: „Nekem ez a harmadik táborom és nem tudom megunni, annyira jó egy hetet eltölteni a nyáron focival, strandolással, egy jó társasággal és itt minden megvan, ami csak lehet. Nagyon tetszik a táborban, hogy külön csapatok vannak külön vezetővel/vezetőkkel, de ennek ellenére a tábor összes tagja egy közösséget alkot.”

Táborozók

Mikulás Marcell: „Én második alkalommal vettem részt a Révfülöpön megszervezett focitáborban, ahová öt osztálytársammal együtt mentünk. Az összes foglalkozás kisebb csoportokban zajlott, ahol a hat nap alatt címerkészítés és mezfestés is volt. Minden nap 2 edzés és amellett még sok sportolási lehetőség is volt, például vízilabdázás, amerikai focizás, röplabdázás... Az utolsó napon egy bajnokság volt, ahol csapatok megmérkőztek egymással. Szerintem az egyik legjobb választás ez a tábor sportos gyerekek számára, és nagyon szeretnék jövőre is menni.”

Harangi Botond: „Nekem a nyár egyik kedvenc hat napja a focitábor, ahol találkozok régebbi ismerősökkel, és egy nagyon jó közösségben sportolhatok. De emellett még számos programban vehettünk részt, mint például a buborékfoci, esti áhítatok. Minden nap a 2 edzés mellett még egy strandolás is volt, ahol felfrissülhettünk, és vízilabdázhattunk közösen. A tábor több csoportra lett bontva, melyek egész héten együtt dolgoztak: pólófestés, zászlókészítés például. Az utolsó előtti napon az egész héten várt bajnokságban vettünk részt, ahol a csapatok egymással versengtek. Nekem ez volt a harmadik táborom, és mindenképpen szeretnék jönni a következőbe is.”

Kocsis Barnabás: „Ez a tábor számomra testi megújulást illetve lelki pihenést nyújt. Harmadjára voltam a táborban, idén harminckilencen voltunk, viszont így is egy nagy családként működtünk. Mindenki keresztény a táborban, szóval nem csak a fociról hanem Jézusról, Istenről is tudtunk beszélgetni. Az egyik legjobb dolog a táborban az volt, hogy számíthattam vezetőkre, régi illetve új ismerősökre, vagyis egyszóval mindenkire.”

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: focitábor - Erős Vár FC -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!