Megszentelték a búzatáblákat a jó termés reményében

Megszentelték a búzatáblákat a jó termés reményében

Share this content.

Forrás: sonline.hu, szöveg: Kovács Gábor,fotó: Németh Levente
Balatonszárszó – Országszerte búzaszenteléseket tartottak vasárnap, a központi ünnepséget Balatonszárszón szervezték meg, hogy áldást kérjenek a települések határában zöldellő vetésekre és az egész magyar mezőgazdaságra.

A Bűnbánó Magdolna plébániatemplomban vette kezdetét a XXIX. Országos Búzaszentelő Szentmise Balatonszárszón. Borza Miklós plébános kérte Isten áldását a vetésekre, a hívek azt kérték, hogy Isten gyarapítsa a terményeket.

A búzaszentelés ökumenikus volt, mert balatonszárszói református és evangélikus egyházközség is részt vett benne. Körmenetet terveztek a több száz méterre lévő búzatáblához, de a szakadó esőben nem volt tömeges zarándoklat a földekre. Az egyházi méltóságok azonban végezték a feladatukat: Borza Miklós plébános, Konc Gáll László református lelkész és Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna evangélikus esperes megáldotta a termőföldet.

A rendezvény fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője volt. Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere a köszöntőjében kitért arra, hogy a három egyház összefogása jól szimbolizálja a település összetartozását.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!