Megtartották a 2016. évi evangélikus ovis olimpiát – Folyamatosan frissülő cikk!

Megtartották a 2016. évi evangélikus ovis olimpiát – Folyamatosan frissülő cikk!

Share this content.

Forrás: evangélikus óvodák
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő mintegy 26 óvodában a gyerekeknek szóló olimpiai játékokat rendeztek. Cikkünkben az óvodákból kapott képeket és információkat gyűjtjük össze. Folyamatosan frissítünk!

Várpalota, Forrás Evangélikus Óvoda

Győr, Péterfy Oktatási Központ óvodája

Sopron, Hunyadi János Evangélikus Óvoda

Budapest, Fecskefészek óvoda

Alberti, Alberti Evangélikus Óvoda

2016. május 6-án délelőtt 10 órakor a Fejem-lábam...... kezdetű dallal megkezdtük az ovis olimpiát. Utána 5 perces bemelegítés következett. A gyerekek lelkesen várták a sorversenyeket. Két 10 fős csapat versengett egymással a négy versenyszámban. Nagyon ügyesek voltak, drukkoltak egymásnak és örültek a győzelemnek. A verseny végén boldogan vették át az érmeket és nagy örömöt jelentett nekik az ajándék strandlabda.

Soltvadkert, Vadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda

Több éves hagyomány már óvodánkban, hogy május első hetében Ovis Olimpiát szervezünk gyermekeinknek a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával. Ezzel is kihangsúlyozva a mindennapi mozgás fontosságát és azt, hogy mire tanít bennünket a sport: fegyelemre, kitartásra, alázatra, pontosságra, tiszteletre, csapatmunkára, stb.
Két helyszínen került megrendezésre az "olimpiai" játék: óvodánk emeleti torna termében és a szemben lévő evangélikus iskola kis tornatermében.
Erre azért volt szükség, mert két nagy csoportunk van, és minden kisgyermek játékosként szeretett volna részt venni az ovis olimpián.
Köszönet az óvodapedagógusoknak a szervező munkáért és Siha János testnevelő tanárnak, valamint Csesznegi Lajos, Hímer István edzőknek a feladatok lebonyolításáért!
A köszönet szavát intézzük a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya felé, akik az Ovis Olimpián részt vevő evangélikus óvodáknak ajándékot küldtek, melyeket már átadtunk a gyermekeknek!
 
Szöveg: Hachbold Éva, fotó: Kévés Andrea.

Bakonycsernye, Bakonycsernyei Evangélikus Óvoda

Tótkomlós, Tótkomlósi Evangélikus Óvoda

Szarvas, Benka Gyula Óvoda és tagintézményei

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!