Megtartották a 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort

Megtartották a 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort

Share this content.

Forrás: KÖSZI
Piliscsaba – A 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort idén is, mint az elmúlt két évben, a KÖSZI Napvető mesetáborával egy időben tartották. A képzés táborvezetője idén Koknya Dorottya volt, rajta kívül még Halász Endre és Tóth Lilla trénerként segítették a képzősöket. Természetesen az ifisek is, amiben tudták, támogatták a vezetőket. Idén kettő másodéves, valamint öt elsőéves ifis vett részt a képzésen, azzal a szándékkal érkeztek mind, hogy minél több dolgot tanulhassanak a táborvezetésről, és segítsék a táborvezetők munkáját.

A képzés egy nappal korábban kezdődött, mint a KÖSZI Napvető mesetábor, így segíthettünk a tábor vezetőinek az utolsó simítások elvégzésében, és közösen átbeszéltük a tábor menetét. Minden délelőtt és délután voltak képzéseink, amelyeken évfolyam szerint vettünk részt. Esténként, miután a táborozók hazamentek, közös csapatépítő lazítást tartottunk színes programokkal. Olykor egy-egy tartalmas közös beszélgetés, éneklés keretében, máskor pedig egy érdekes portyával a városban, ahol közösen kellett megoldanunk feladatokat, ezzel is közelebb hozva minket egymáshoz. Ez alatt az egy hét alatt nemcsak tudásunk bővült a tábor szervezéssel kapcsolatban, hanem megtanultunk együtt, egy csapatként dolgozni, rengeteg jó élményt és új barátot szereztünk. 

A másodéveseknek volt még egy nagy feladata: a tábor folyamán hospitálniuk kellett két programon. Ez azt jelenti, hogy meg kellett figyelniük az adott programot, és jegyzeteket kellett készíteniük az észrevételeikről, tapasztalataikról. Amellett, hogy izgalmas kihívást jelentett a feladat, néha igen fárasztó volt, hiszen minden apró részletre igyekeztünk figyelni, ugyanakkor nagyon hasznos is, hiszen olyan helyzeteket, megoldásokat láthattunk, amikre sokat építhetünk a későbbi programszervezésekben és -vezetésekben. 

Utolsó estére szintén a másodévesek feladata volt programmal készülni, ahol csapatként kellett együtt dolgoznunk. A program elemei között voltak ügyességi, valamint fejtörő játékok is, így a képzés minden résztvevője  aktívan ki tudta venni a részét, és segíteni tudtuk egymást – amellett, hogy remekül szórakoztunk.

A hét végére nagyon jól együtt tudtunk dolgozni az ifis csapattal, segítettük egymást, amiben csak tudtuk. Mindenképpen izgalmas és értékes program volt, amelyben nemcsak praktikus tudással, hanem élményekkel, tapasztalatokkal és barátokkal lettünk gazdagabbak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!