Megtartották a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület közgyűlését

Megtartották a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület közgyűlését

Share this content.

Forrás: pulszky.hu
Budapest – 2019. április 26-án tartották a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület tisztújító közgyűlését, ahol többek között dr. Harmati Béla Lászlót, az Evangélikus Országos Gyűjtemény – Evangélikus Országos Múzeum vezetőjét beválasztották a választmányi tagok közé. A Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében tartott rendezvényen az evangélikus dr. Szoleczky Emese, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsos osztályvezető-helyettese negyvenéves munkájáért Pulszky Ferenc-díjat kapott.
A közgyűlésen sor került a szakmai és közhasznúsági beszámolóra, valamint a 2019-es évi munkatervet és költségvetést is ismertették. Megválasztották a választmányt, az ellenőrző bizottságot és az etikai bizottságot is, valamint átadták a 2019. évi Pulszky Ferenc-, Pulszky Károly- és Éri István-díjakat is, és meghallgatták a 2018-ben díjazottak előadásait. Információink szerint a társaság elnökválasztása folyamatban van még, ez jövő héten fog lezajlani. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!