Isten műhelye – Megújult a gyülekezeti ház Zalaegerszegen

Isten műhelye – Megújult a gyülekezeti ház Zalaegerszegen

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Zalaegerszeg – A megújult gyülekezeti házért és parókiáért adtak hálát Zalaegerszegen 2016. szeptember 11-én, vasárnap. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Zsugyel Kornél és Zsugyel-Klenovics Katalin helyi lelkészek működtek közre.

„Isten kezében élővé lesz az élettelen” – hangsúlyozta 1Pt 2,5 alapján tartott prédikációjában Szemerei János.

„Ma azért adunk hálát, mert életet adó szava szólhat közöttünk, amely át tud alakítani, meg tud változtatni.” Majd a püspök hozzátette: a megszépült ház legyen továbbra is Isten műhelye, ahol formálódnak emberi életek.

Az alkalomhoz rövid közgyűlés kapcsolódott, amelyen Kostyál László felügyelő köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Simon Zoltán gondnok számolt be a parókiát, a lelkészi hivatalt és a gyülekezeti helyiségeket magába foglaló épületben elvégzett munkákról. A nyílászárók cseréjét és a szükséges kisebb javításokat az egyházkerületi, egyházmegyei segítségnyújtás, a saját alapítványi források, valamint a hívek adományai mellett egy komoly önkormányzati támogatás tette lehetővé.

Az istentisztelet után a jelenlévők átvonultak a gyülekezeti ház udvarára, ahol Szemerei János megáldotta a megújult épületet.

A hálaadó alkalom szeretetvendégséggel zárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!