Megvan a helyszín: A Kirchentag 2025-ben Hannoverben lesz

Megvan a helyszín: A Kirchentag 2025-ben Hannoverben lesz

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Hannover – A város tanácsa többségi szavazattal döntött az ötnapos rendezvényről, melyre kb. 100.000 résztvevőt várnak. Stephan Weil (SPD) miniszterelnök szerint „sokan szép emlékeinkben őrizzük a hannoveri Német Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag) rendezvényeit, különösen a legutóbbit, a 2005-öst”. Így már negyedik alkalommal tér vissza a rendezvény az alapító városba.

Hannover ideális helyszín, sokoldalú, tarka, nyitott. Közel 2000 rendezvényre számítanak a vásár, a város és a régió területén. Ez a 2020-as év is fájdalmasan megmutatta, hogy mennyire fontosak a személyes találkozások.  

A Német Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag) 1949-ben Hannoverben alakult. A hivatalos egyháztól független mozgalom kezdeményezői Reinold von Thadden-Trieglaff (1891-1976) jogász-politikus és barátai voltak.

Címkék: Hannover - 2025 - Kirchentag -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!