Megyei hittanversenyt tartottak a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegyében is

Megyei hittanversenyt tartottak a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegyében is

Share this content.

Szöveg: Malik Péter Károly
Mandabokor – Nyíregyháza – A Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye megyei hittanverseny fordulóját Mandabokorban tartottuk meg március 9-én. Összesen 10 csapat gyűlt össze 10 órakor nagy izgalmak közepette a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából (5 csapat); a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumból (1 csapat), a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségből (2 csapat), valamint a Filadelfia Evangélikus Egyházközségből (Nyírtelek) (2 csapat).

Az alkalom elején Zsarnainé Urbán Nóra köszöntötte házigazdaként a gyermekeket és kísérőiket. Közös éneklés után Malik Péter Károly hirdette az igét a Lukács írása szerinti evangélium ajánlása alapján (Lk 1,1–4). Áhítatában kiemelte, hogy Lukács jó orvosként mindent alaposan megvizsgálva írta le mindazt, amit a gyerekek a versenyre készülve olvastak. Kétségtelen valóság tehát az, hogy az Isten annyira szeret bennünket, hogy az Ő Fiát, Jézust adta értünk, és ha ezt hittel fogadom, örömteli életem lesz.

Ezek után következett a verseny, ahol minden korosztályban 2-3 csapat mérte össze tudását a Lukács evangéliumából kijelölt szövegrészekből. Míg a felkészítők javítottak, addig a gyermekek kézműves foglalkozásokkal és különféle játékokkal tölthették hasznosan az időt. 

Nagyon jól felkészültek a csapatok, hiszen több esetben 1-2 ponton múlt a végső sorrend:

1-2. osztály: 

I. Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Felkészítő: Zsarnainé Urbán Nóra)

II. Filadelfia Evangélikus Egyházközség (Felkészítő: Kovácsné Györfi Viktória; Malik Péter Károly)

III. Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Felkészítő: Zsarnainé Urbán Nóra)

3-4. osztály:

I. Filadelfia Evangélikus Egyházközség (Felkészítő: Kovácsné Györfi Viktória; Malik Péter Károly)

II. Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség (Felkészítő: Zsarnainé Urbán Nóra)

III. Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Felkészítő: Keveháziné Antal Enikő)

5-6. osztály:

I. Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség (Felkészítő: Zsarnainé Urbán Nóra)

II. Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Felkészítő: Zsarnainé Urbán Nóra)

7-8. osztály:

I. Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Felkészítő: Keveháziné Antal Enikő)

II. Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium (Felkészítő: Bozorády Zsuzsa)

Minden résztvevő oklevelet, könyvet és csokoládét kapott, valamint lehetőséget arra, hogy ott legyen Budapesten az Országos Hittanverseny gyermeknapján, melyre az egyházmegye egy külön buszt indít. Mindezek felett pedig az a reménységünk, hogy az igék tanulmányozása és hallgatása során lelki táplálékban is részesedtek!

Köszönjük a gyerekek lelkes felkészülését, a felkészítők munkáját és a helyiek vendégszeretetét. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!