A MEKDSZ téli táborában járt a KÖSZI

A MEKDSZ téli táborában járt a KÖSZI

Share this content.

Szöveg és fotó: Dőry István
Siófok – 2015. február 7-én a MEKDSZ téli táborában járt a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért. Egy friss önkéntesük az alábbi cikkben foglalja össze élményeit.

Péntek este egy váratlan telefon hívásom volt, megkértek, helyettesítsem egyik önkéntesünket, aki váratlanul megbetegedett. Nem sokkal később pedig már azon kaptam magam, hogy a reggel 9:07-es gyorsvonaton Siófok felé tartok. Siófokra, ahol majd Kelényi Zsolttal, a szervezet elnökével népszerűsítem a KÖSZI tevékenységét a MEKDSZ (Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség) téli táborában.

A vonatút gyorsan telt, minden megtett kilométer 5 megállós szórólap kivágását jelentette.
A Balaton partján fekvő „Nagy Sajtot" (tisztességes nevén Hotel Ezüstpartot) az üdülőforgalmat nélkülöző, ürességtől kongó utcákon értük el. A nyárra csak a kitartó napfény emlékeztetett.

A hotel ajtaján belépve azonban semmi sem utalt a kinti ürességre, valami egészen más fogadott minket. Mosolygós emberek igyekeztek a konferenciateremben tartott előadásra, ahonnan pedig igen komoly gondolatok szűrődtek ki. Hamar rátaláltunk harmadik KÖSZI-s társunkra, Nagy Gáborra, aki egyben a MEKDSZ-táborban végig részt is vett, valamint a helyi „koordinátorunkra”, aki megmutatta standunk helyét. Hamarosan teli is ragasztottunk minden szilárdnak ígérkező felületet Megálló interaktív istentiszteletes és nyári gyerektáboros plakátokkal.

Az érdeklődők első hulláma a délelőtti program végeztével jelentkezett. Elismerésemet kell kifejeznem, hogy az ebédre igyekvő éhes emberek közül is számos olyan akadt, aki megállt standunknál. Készségesen elmeséltük minden érdeklődőnek a KÖSZI profilját. Elsősorban a következő Megálló interaktív istentiszteletre invitáltuk őket, majd a továbbiakban - ha megtetszett nekik tevékenységünk - a nyári táborok önkéntes munkájára bíztattuk őket.

Estig tartottuk a frontot, kisebb pihenőkkel. Az érdeklődő korunkbeliek változatos kérdéseket tettek fel és sok értékes gondolatot is megosztottak velünk.

Ha már Balaton, nem állhattam meg, hogy ne menjek ki a partra és érintsem meg a tó vizét, majd készítsek pár képet, amelyet most megosztanék Veletek is.

Vonatra szállva egy izgalmas, tanulságos napot hagytam magam mögött, mely friss KÖSZI-tagként sok élménnyel gazdagított.

Szívesen önkénteskednél, de nem tudod, hol kezdd el?  Szereted a táborok hangulatát, a gyerekek csillogó tekintetét, zsibongását? Szeretnél egy jó fej, lelkes csapat  tagja lenni? 

Ha a fenti kérdésekre igen a válaszod, nézd meg honlapunkat, és légy te is a KÖSZI önkéntese!

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

Címkék: KÖSZI - MEKDSZ -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!