Mekkora pofon kell?

Mekkora pofon kell?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Homoki Pál
Tényleg azt akarjuk, hogy a járvány után visszarendeződjön az élet, és minden menjen ugyanúgy tovább? Mekkora pofon kell még nekünk, hogy megértsük, az az út nem visz előre?

Ferdinand Foch francia tábornagy, katonai teoretikus neve valószínűleg sokak számára ismeretlen. Ha azonban híres mondatára tekintünk, melyet a versailles-i békeszerződés megkötését követően mondott – „Ez nem béke, csak fegyverszünet húsz évre.” –, alakja máris ismertebbé válik. Szavai igaznak bizonyultak, mivel húsz év és hatvannégy nappal később, 1939. szeptember 1-jén valóban kitört a második világháború.

A világ épp számol. Számoljuk a járványban megbetegedetteket és elhunytakat, a várható gazdasági veszteségeket, a tőzsdeindexek alakulását. Közben ezer- és ezermilliárd dollár- és euróhalmazok kerülnek elő gazdasági mentőcsomagként az állam és kormányfők nyilatkozatai és a pénzügyminiszterek és gazdasági szereplők egyeztetései nyomán. Mindez azért, hogy ha majd véget ér a járvány, minden mehessen tovább. Kérdés: 

Tényleg ezt akarjuk? Mekkora pofon kell az emberiségnek, hogy megértse: nem, nem mehet minden ugyanúgy tovább, ahogy korábban volt?

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!