Melengető-vacogó

Melengető-vacogó

Share this content.

Szöveg és fotó: Baranyiné Adamovics Zita
Nyírszőlős – Templomunkban melegszívű és jóakaratú emberek járnak. Ezt minden alkalommal érzem, amikor csak belépek. De igazi erejét most láttam csak. Összefogtunk, mert szükség volt rá. Együtt és egymásért cselekedtünk. De miért is tettük mindezt?

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6,9–10)

Kicsiny kis közösség a miénk. Egy kis település, Nyírszőlős evangélikus közössége. Anyagilag nem állunk túl jól. Így elhatároztuk, hogy kezünkbe vesszük a sorsunkat. Egy tél eleji programot szerveztünk, hogy megoldjuk a templom téli fűtésszámlájának anyagi hátterét. Bíztunk az emberek segítségében, segítő szándékában. Mindenkire számítottunk, és minden kis apróság jól jött. A főszervezőnk a Bence család volt. Noémi volt az, aki mindent ügyesen kigondolt, a feladatokat kiosztotta és megszervezte, előkészítette az egészet.

A templomunk kertjében sátrakat állítottunk fel, melyeket fáklyákkal, égősorral díszítettünk. Kerültek asztalok, padok, egy bogrács, egy spór és egy kis fa is. Készültek a finom karácsonyi sütemények (mákos és diós bejgli, kuglóf, kókuszkocka, hókifli, mézeskalács, sütőtökös pite, kókuszgolyó). De főtt az üstben a töltött káposzta is, a spóron a krumplilángos és forró tea. Előkerültek az aszalt gyümölcsok is a forralt borhoz. Az illatok tárháza lett ezen a délutánon a kerthelyiségünk. Került még az asztalra száraztészta, varrott szatyor, gyerekjátékok és apróságok. 

A templomban meghitt karácsonyi zene és hangulat várta az oda betérőket.

A szórólapok, plakátok, internetes felületen közzétett hirdetések elérték céljukat. A nyírszőlősi emberek eljöttek hozzánk, és eltöltöttek velünk egy kellemes délutánt. Mi mosolyogtunk, kínáltunk, és adományt gyűjtöttünk. Az adomány pedig csak gyűlt és gyűlt. A nap végére egy jelentősebb összeg volt az adományládában, mely megoldhatja a templomunk téli problémáját.

Köszönjük a segítő kezeknek, a betérő vendégeknek és Isten jóságának, hogy fő célunkhoz (az önállósodáshoz) egy kicsit közelebb kerültünk.

Isten áldása kísérjen minden résztvevőt, olvasót. Ne felejtsük el a rohanó mindennapjainkban Luther Márton szavait: „A szeretet a szíved megújulása.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!