Mennyei szervezés – Családi gyülekezeti napot rendeztek Tésen

Mennyei szervezés – Családi gyülekezeti napot rendeztek Tésen

Share this content.

Szöveg és fotó: Zsednai Józsefné
Tés – 2018. augusztus 26-án a szervezők borús tekintettel nézték az esőt hozó felhőket és a hőmérők erőteljes lehűlést mutató értékeit, aztán gyors döntéssel lemondták a délutánra meghirdetett családi napot. „Ami lassan jön, jobban várod, ami késik, jobban kívánod” (Evangélikus énekeskönyv, 340/4.) – írja egyik szép énekünk. A tésieknek két hetet kellett várniuk, hogy immár ragyogó napsütésben összegyűlhessenek a minden évben megrendezett családi programra, mely egyben a nyári hittantábor résztvevőinek a találkozója is.

Jó volt látni a három gyülekezetből érkező táborozók örömét, amikor hangos üdvrivalgással és őszinte baráti öleléssel köszöntötték a két hónapja nem látott társakat. 

Ebben az évben is megtelt a templom a nyitó istentiszteletre. Kicsik és nagyok örömmel hallgatták vagy énekelték a táborban tanult énekeket, a csaknem egy éve alakult evangélikus zenekar kíséretével. „Mennyei szervezéssel” éppen ezen a napon állhatott az oltár elé az a tízéves leány, aki a tábor hatására döntött úgy, hogy szeretne megkeresztelkedni. E megható pillanatok után a gyermekek a korosztályuknak megfelelő bibliaköri csoportokban hallgathatták és tanulhatták az evangéliumot. A templomban hangzó igehirdetés a szülők istenkapcsolatát igyekezett erősíteni és felelősséget ébreszteni a maguk és gyermekeik hitben való megmaradásáért.

A délutáni órákban a gyermekeket ugrálóvár, buborékfoci, sokféle népi játék várta a templomkertben. Eközben Dottó, a kisvonat újra meg újra zsúfolásig telve rótta a köröket a falu utcáin, a templom és a kilátó között. A felnőttek Labossa Péter előadását hallgathatták meg arról, hogyan segíthetjük nem keresztyén környezetben forgolódó gyermekeinket a hitben való megmaradásban.

A helyi gyülekezetben szorgoskodó asszonyok virsliuzsonnával és sokféle süteménnyel lakatták jól a résztvevőket. A napot keresztyén bábszínház zárta a gyermekek (és felnőttek) nagy örömére. Istennek legyen hála a nap minden ajándékáért és az evangélium áldott magvetéséért!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!