Ökumenikus missziói nap volt Miskolcon

Ökumenikus missziói nap volt Miskolcon

Share this content.

Forrás: MEÖT, szöveg: Nemeshegyi Zoltán, fotó: MEÖT, Szeverényi János
Miskolc – Ebben az évben október 14-én Miskolcon rendezte meg missziói napját a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) Missziói és Evangelizációs Bizottsága, melyen a város gyülekezeteiben a bizottság református, evangélikus, pünkösdi, metodista, ortodox és baptista tagjai prédikáltak. Az igehirdetések vezérigéje szerint „…a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által.” (Róm 5,5)

Az ökumenikus tanács vendégeiként a házigazda gyülekezetek lelkészei és a vendég igehirdetők együtt ebédeltek. Bensőséges beszélgetések alakultak ki régi és új ismerősök között. Kora délután az avasi református templomot látogattuk meg.

A délután 5 órakor kezdődő ökumenikus istentiszteletet a belvárosi evangélikus templomban tartottuk, melyen Jobbágy Bertalan református lelkipásztor szívhez szólóan hirdette az igét, s a bizottság tagjai is bekapcsolódtak az istentiszteleti szolgálatokba.

 Dr. Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára tartalmas összefoglaló előadást tartott Az ökumené a mai Magyarországon címmel. Főtitkár testvérünk nagy odaadással koordinálja az ökumenikus tanács munkáját, benne a missziói és evangelizációs bizottság rendezvényeit is.

A missziói nap szeretetvendégséggel zárult, melyen a helyi gyülekezetek jelen levő tagjai is részt vettek a MEÖT vendégeiként. Hisszük, hogy az ilyen rendezvények elmélyítik a testvéregyházak tagjainak kapcsolatát, és bátorítanak a misszió és evangelizáció kitartó végzésére.

A szerző a MEÖT Missziói és Evangelizációs Bizottságának elnöke.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!