Mérgező anyag miatt kellett kiüríteni a szőlősgyöröki evangélikus óvodát és iskolát

Mérgező anyag miatt kellett kiüríteni a szőlősgyöröki evangélikus óvodát és iskolát

Share this content.

Forrás: blikk.hu, továbbá: Facebook.com / Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola
Szőlősgyörök – Haladéktalanul ki kellett üríteni kedden a Dél-balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola épületét, mert sokan szúrós szagot éreztek. Mint kiderült, mérgező anyag került a falu szennyvízcsatornájába. A gyerekekkel teli szőlősgyöröki épületben több helyen is érezni lehetett a szagot, sőt, a berendezések is jeleztek.

Az esetről azonnal értesítették a tűzoltókat, akik a helyszínre érkeztek, ahová egy mobil labort is vittek magukkal.

„A szakemberek megállapították, hogy a falu szennyvícsatornájába került veszélyes, mérgező anyag okozta a szúrós szagokat. További vizsgálatok folynak, hogy került a szennyvízbe ez az anyag, illetve folyik a csatorna tisztítása. A gyerekeket alapos szellőztetés után a szakemberek, körülbelül két óra elteltével visszaengedték a tantermekbe, és az óvodába” írták az iskola Facebook oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!