Merre vezet tovább az esélyteremtés útja?

Merre vezet tovább az esélyteremtés útja?

Share this content.

Forrás: felvidek.ma
Rimaszombat – A Ternipe Egyesület és az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja 2019. június 15-én nemzetközi szakmai konferenciát szervezett Rimaszombatban a Csillagházban. Az Esélyteremtő együttműködés című találkozóra az Erasmus+ Esélyteremtő Együttműködési Hálózat Kialakítása elnevezésű projekt keretében került sor.

A rimaszombati összejövetel célja a 2016-2019 között megvalósuló projektben elért eredmények, jó gyakorlatok ismertetése, a projekt során elkészült Utak és hidak című módszertani kézikönyv bemutatása, valamint a projekt fenntarthatóságának, további együttműködések lehetőségeinek továbbgondolása volt. 

A projekt alatt megtapasztalták, hogy azok az emberek, akik a gyerekekért élnek, s értük szeretnének tenni, tudnak egy nyelvet beszélni.

„Sok jó és elkötelezett kollégát ismerhettünk meg, akiknek azt üzenem, hogy ne adják fel, s remélem, hogy tovább tudjuk vinni ezt a programot” – mondta a konferencia megnyitásakor a főpályázó, az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet igazgatója, Majorosné Lasányi Ágnes, aki egyben a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének (MATEHETSZ) az alelnöke is.

Tratnyek Magdolna, a magyarországi Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet pedagógiai szakértője bemutatta az Esélyteremtő Együttműködési Hálózat Kialakítása elnevezésű projektet. Az együttműködés az innováció és a bevált gyakorlatok cseréje terén valósult meg. A stratégiai partnert a Kedves-ház program jelentette. Az innovatív termék pedig az Utak és hidak módszertani kézikönyv lett.

A projektbe minden országból bázisiskolákat vontak be. A Felvidékről ez a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola volt. A célcsoport a tanárok voltak. Az előkészítő szakaszban felméréseket végeztek, képzéseket tartottak. Segítették az iskolákat, hogy a módszerek beépüljenek a gyakorlatba. A fejlesztési szakaszban készítették el a kiadványt.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!