„Mert a család jó!” – Családi napot tartottak Fancsalon

„Mert a család jó!” – Családi napot tartottak Fancsalon

Share this content.

Forrás: fancsal.lutheran.hu, szöveg: Kiss Máté
Fancsal – Családi napra gyűltek össze kicsik és nagyok a fancsali gyülekezeteben 2019. október 19-én, szombaton. A napot a templomban kezdte a mintegy 50 fős közösség.

A köszöntés után a felnőttek Friderikusz Nándor tartalmas előadását hallgatták meg „az Úr ajándéka a gyermek” témában. Az előadásban többek között erről hallottunk: az Úr aki közel jött hozzánk Jézusban, így megismerhető, mint szerető és igazságos, mindenható, valós személy a szentháromságban. Ez az Úr az, aki személyes kapcsolatra hív minket, és így mi is Isten gyermekei lehetünk. Ő ajándékozza nekünk a gyermeket, akit ajándékba kapunk, és  számot kell adnunk felőle. Nem a tulajdonunk, hanem egy drága kincs, akit Isten bízott ránk.

Az előadással párhuzamosan a gyermekek a Vasárnapi Iskola Szövetség szolgálatában, Tóth Melinda vezetésével arról tanultak, hogy Jézus várja magához a gyermekeket. Csodálatos lehetőség ez, hogy bátran vihetjük gyermekeinket - nem csak ilyen alkalmakon - az Ige/Jézus közelébe. Örömmel tapasztaltuk, hogy közel 30 gyermek (szülője) élt is ezzel a lehetőséggel.

Ezután a szünetben több tematikus program közül választhattak a családok. Rendőrségi bemutató, rajzkiállítás „Isten jelenléte a teremtett világban” témában, valamint cserkész bemutató várta a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Ezután családi vetélkedővel folytatódott a program, amelyben minden korosztály képviseltette magát, szó szerint a legfiatalabbtól a legrégebbóta fiatalokon át.

A közös ebéden különleges desszert, a góliát palancsinta" várta a megjelenteket, ami nagy sikert aratott, főleg a gyerekek körében.

Végül közös áhítatra gyűltek össze a családok a templomban, ahol Buday Barnabás esperes gitáros, interaktív alkalmán arról hallottunk, hogy Isten a rend Istene, és ebbe a csodálatos rendbe helyezte a családokat is. Amennyiben itt hiányt érzünk, akkor bátran mehetünk a mi mennyei Atyánkhoz, akinél kimeríthetetlen erő forrása található, ami hozzásegíthet minket az Ő rendjébe való bekapcsolódásra.

Rajzpályázat és a családi vetélkedő eredményhírdetésével zárult az alkalom.

Áldott családi napot éltek át azok, akik eljöttek erre az alkalomra. Hálát adunk a szép időért is, amit ajándékként éltünk meg az Úrtól! Hisszük, hogy mind élményekben, mind lelkiekben meggazdagodva mehettek haza a résztvevők.

A család tényleg jó! Bátran csatlakozzunk hát mind Isten családjához, Jézus Krisztus megváltó kegyelméből, és ez a családjainkra is áldást fog hozni!

Címkék: Fancsal - családi nap -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!